top of page
  • DELIO FOOD HUB FACEBOOK PAGE
  • Harry's Tzannis LinkedIn
wix_logo_DELIO.png

Burrata di buffala, Οικογένεια Μπέκα

Μπορεί ένα εμβληματικό ιταλικό προϊόν να παραχθεί στην Ελλάδα με ντόπιες πρώτες ύλες και να είναι εφάμιλλο του ιταλικού; Η απάντηση είναι καταφατική και έρχεται αυτόματα αρκεί να δοκιμάσεις τη burrata της Οικογένειας Μπέκα από τη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη.

Burrata di buffala, Οικογένεια Μπέκα

Μπορεί η μοτσαρέλα αλλά και η burrata να θεωρούνται εμβληματικά ιταλικά προϊόντα αλλά όταν έχεις γάλα από τους νεροβούβαλους της Κερκίνης δεν χρειάζεται να το σκεφτείς και πολύ για να κάνεις παραγωγή.

Το τυροκομείο της Οικογένειας Μπέκα λειτουργεί στη σημερινή του μορφή από το 2007 σε μια έκταση 1500τμ στην Σίνδο ενώ κουβαλά μια παράδοση, άλλων δύο δεκαετιών πίσω, στην τυροκόμηση και αξιοποίηση του βουβαλινού γάλακτος. Οι συνθήκες διαβίωσης των ελληνικών νεροβούβαλων είναι ιδανικές στην αρχαία Μακεδονική γη, στις πλαγιές του όρους Μπέλες, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης. Εκεί, τα κοπάδια απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες ενός μοναδικού υδροβιότοπου και την ειδυλλιακή τοποθεσία, ενώ, ταυτόχρονα μεγαλώνουν με τις καλύτερες φυσικές συνθήκες, βόσκοντας ελεύθερα στο καταπράσινο τοπίο.Έτσι, παράγουν το περίφημο βουβαλινό γάλα με την πλούσια θρεπτική του αξία.

Όταν λοιπόν έχεις τέτοια πρώτη ύλη στα χέρια σου γιατί να διστάσεις να παράγεις το κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό τυρί της Ιταλίας με βουβαλίσιο γάλα, την burrata di buffala;

Η κλασική μοτσαρέλα burrata, δηλαδή το τυρένιο πουγκί με το σκληρό περίβλημα μοτσαρέλας και τη γέμιση από κρέμα γάλακτος και κρέμα τυριού, αποκτά την ελληνική της εκδοχή που διαθέτει ομολογουμένως αξιόλογα στοιχεία και γεύση ικανή να δώσει χαρακτήρα σε μια σειρά πιάτων. Σε σχέση με μια καλή ιταλική burrata, το τυρί της δοκιμής μου είχε λίγο περισσότερο σκληρό και λιγότερο βελούδινο περίβλημα αλλά εξίσου γεμάτη και έντονα αρωματική γεύση. Το βουβαλίσιο γάλα της Κερκίνης απελευθερώνει όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά του με ελαφριά πικάντικη επίγευση και μια γεμάτη βουτυρένια γεύση που ικανοποιεί το στόμα.

Ιδανική επιλογή για σαλάτες με τοματίνια, πάστες με λαχανικά και αλλαντικά βουτυράτα όπως μια λούζα ή ένα χοιρομέρι με βασιλικό

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα

- Υφή

Copyright 2018-24 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Delio Food Hub | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

bottom of page